Bukiraj savrsen odmor

Tivat Top Ture / Ekskurzije

U kojem god primorskom gradu da boravite, tokom vrelih ljetnjih dana najbolja preporuka je kupanje i suncanje na plazama ili u bazenima. Iako se medju sve zahtjevnijim turistima, takav vid rekreacije ne moze vise svrstavati u posebnu vrstu odmora, to je jos uvijek najljepsi i natipicniji nacin da ugodno ljetujete. Medjutim, odmor koji podrazumjeva boravak na plazi, kupanje i suncanje, ne moze uvijek biti u potpunosti ispunjen, pa vrijeme koje planirate da provedete na moru mogli bi rasporediti tako da Vam se svaki dan odmora ucini ljepsim, interesantnijim i drugacijim od prethodnog.

U Tivtu je veoma veliki broj mjesta koje treba posjetiti. Osim svakodnevnih obilazaka gradskih, prigradskih ili ostrvskih plaza, kojih u Tivtu ima 17, veoma lako i brzo iz Tivta mozete krenuti ka nekoj drugoj destinaciji ili se uputiti u neki drugi primorski grad. Ukoliko imate zelju da posjetite cuveni Bokokotorski zaliv, ili krstarite tim dijelom crnogorske obale, to mozete uciniti veoma brzo, jednostavno i lako. Najbolje je da se uputite ka gradskoj luci, gdje svakodnevno na turiste zeljne krstarenja i izleta, cekaju usidreni turisticki brodovi i barke i voze Vas do zeljene destinacije. To su obicno jednodnevni izleti, koji nerijetko ukljucuju posjete tivatskom ostrvu Prevlaka (Ostrvo cvijeca) i ostrvu Sveti Marko (nekada poznat po „Clubu Mediteranee“). Takodje, izleti mogu biti nastavljeni u pravcu ka kotorskim ostrvima Gospa od Skrpjela ili Sv. Djordje, te izletistu Zanjice, nadomak Herceg Novog. Cesto se, uz dogovor sa vlasnikom broda, izlet moze organizovati i do Kotora. Po iskrcavanju u kotorskoj luci, mozete planirati posjetu drevnom Kotoru, njegovim baroknim palatama, trgovima ili pjacetama.

Ukoliko ne zelite ici u pravcu Herceg Novog ili Kotora, veoma su zanimljivi i izleti brodom ili barkom do Budve, Bara ili Ulcinja. Vecina takvih izleta podrazumijeva posjete i odmor na divnim plazama, a nude se i mogucnosti organizovanja izleta koji ukljucuju duze zadrzavanje u starim primorskim gradovima i posjete njihovim kulturno – istorijskim spomenicima.

Osim brodom, iz Tivta Vam se nude brojne mogucnosti da jedan ili nekoliko dana provedete i u nekom drugom crnogorskom gradu. Takve izlete vecinom organizuju vlasnici taksi – kombija, ili autobusa, a podrazumijevaju: obilazak veoma znacajnog kuturnog sredista Crne Gore – Cetinja, manastira Ostrog, Skadarskog jezera, rijeke Tare, te drugih znamenitih odredista na jugu ili u unutrasnjosti Crne Gore.

Ukoliko se ne zelite izlagati dodatnim naporima, ili svoj odmor iskljucivo zelite provesti u Tivtu, predlazemo da se lokalnim taksi prevozom ili licnim automobilom odvezete do nekog drugog mjesta nadomak Tivta. Sigurni smo da ce Vam veoma interesanta biti posjeta malom ribarskom selu Bigova, udaljenom 8 kilometara od Tivta pravcem prema Kotoru. U Bigovi se i danas lovi riba na starinski ali i savremeni nacin. Iako je u poslednjih desetak godina Bigova postala interesantna zbog uzgajanja muslji, jos uvijek stari Bigovljani za ribu koju svakodnevno love koriste vrse, fenjere ili mreze.

Ljubiteljima prirode kao i ostalim turistima veoma je interesantna i okolina Tivta, koja ce Vas privuci, kako sarenilom boja, zelenim prostranstvima, lijepo uredjenim dvoristima, starim kamenim kucama, tako i maslinjacima te mini – parkovima. Isto tako zanimljive mogu Vam biti i svakodnevne setnje Tivtom i njegovom okolinom u predvecerje.

Takodje, u Tivtu je jos mnogo mjesta, koje cete sigurni smo sa zadovoljstvom posjetiti, i kojih cete se veoma rado sjecati.

Saznaj vise o Tivtu

Priroda

Istorija

Kultura

Turizam

Top 5

Vrijeme

© 2005-2016 Visit Montenegro. All rights reserved. VISIT-MONTENEGRO.com® is private web project. Visit Montenegro is supported by BritishDotCom ltd