Bukiraj savrsen odmor

Tivat Zabava

Kao i ostali primorski gradovi u Crnoj Gori, i Tivat nudi razlicite vrste zabave, posebno u ljetnjem periodu. Tokom dana najbolje je da se posvetite plivanju, kupanju, uzivanju u suncu na brojnim tivatskim plazama. S obzirom da u Tivtu postoje jedrilicarski i veslacki klubovi, ukoliko se zelite posvetiti toj vrsti sporta ili ste dugogodisnji uspjesan sportista, onda ce jedrenje na dasci ili vesanje u kanuu adekvatno udopuniti Vas cjelodnevni boravak na plazi.

Za avanturiste i ljude zeljne izazova postoji jos nekoliko mogucnosti da iz zabave ili hobija, lijepo provedu dane na moru. Takve mogucnosti pruzaju ronjenje, sportski ili podvodni ribolov pa i istrazivanje spilja oko tivatskih ostrva. Za tako planirani dan dovoljno je da nabavite potrebnu opremu, barku ili taksi brod koji ce vas odvesti do zeljene destinacije, i naravno da se pripremite na svakojake izazove, sto je u krajnjem i ideja koja Vas pokrece.

Dan na moru mozete provesti i osvjezavajuci se ljetnjim koktelima, odmarajuci u debeloj hladovini, pod palmama u tivatskim kafeima i restoranima, u drustvu dragih osoba.

Ipak, najbolje zabave u mediterasnkim gradovima desavaju se uvece. Kao i u drugim primorskim gradovima i u Tivtu tokom ljetnjih mjeseci mozete uzivati u brojnim ribarskim festama, koje se organizuju kako u gradu tako i u okolinim mjestima.

Medjutim, ako ste mladi, puni elana, imate ambiciju da svoj ljetnji odmor provedete u brzom ritmu, onda Vam predlazemo da iz veceri u vece, obilazite mnogobrojne tivatske kafice, koji se nalaze kako u centru grada, tako i u okolnim mjestima: Donja Lastva, Krasici, Seljanovo,… U kaficima se obicno slusaju sve vrste muzike (dance, rejv, hip–hop, pop, rock,…) , a vlasnici se trude da odredjenim danima organizuju i specijalne veceri na kojima se obicno biraju najsimpaticniji gosti, naj djevojka veceri, muzicki partiji, koktel partiji, razni muzicki sou programi, gostovanja muzicara, pjevaca i drugo. Posebno ugodnom atmosferu koja vlada tokom vrelih tivatskih noci, ucinice Vam setnja gradskom rivom, koja je najbolji nacin da otpocnete zabavu koja obicno traje do kasnih nocnih sati. Brojni su tivatski kafici u kojima zabava predstavlja pravo zadovoljstvo. U zelji da Vam pomognemo prilikom odabira, pomenucemo samo neke od kafica u Tivtu: „Apolon“ „Basko“, „Doria“, „Big ben“, „Caballero“, „Mar-mar“, „Mond“, „Paradiso“, „Roma“, „Dionis“ „Wai -kiki“, … Uz druzenje i igru, moderne plesove ili uzivanje u koktelima, nadamo se da cete provesti predivne trenutke boraveci ne samo u tivatskim kaficima, vec i u barovima, za otvorenim sankovima na hotelskim ili restoranskim terasama….

Duz tivatske rivijere takodje je veliki broj i poslasticarnica, picerija, hotela i restorana u kojima takodje, mozete provesti nekoliko ugodnih sati caskajuci sa prijateljima, slusajuci muziku ili uzivajuci u zakuskama crnogorske i mediteranske kuhinje.

Takodje, Tivat spremno ceka i na brojne turiste koji godisnji odmor na moru vole da upotpune razlicitim kulturnim sadrzajima. Najvaznija kulturna manifestacija koja se odvija u vrijeme trajanja turisticke sezone je Tivatsko kulturno ljeto. Taj kulturni festival obijuje pozorisnim predstavama, kulturnim vecerima, likovnim izlozbama… Za vise od 30 dana trajanja posjetioci programa Tivatskog kulturnog ljeta, mogu pogledati najnovije produkcije Centra za kulturu Tivat, te predstave crnogorskih, srpskih, evropskih i svjetskih pozorisnih kuca, koje se odgiravaju na pozorisnoj sceni Ljetnjikovca Buca.

Ako ste ljubitelj kicice i pera onda nezaobilazno morate posjetiti samostalne izlozbe tivatskih slikara koje se tokom avgusta organizuju u selu Gornja Lastva, te izlozbe renomiranih crnogorskih slikara u galeriji Ljetnjikovca Buca.

Ukoliko na odmor sa Vama putuju i djeca, osim zabave u djecijim bazenima, kupanja u moru, suncanja i igranja na pijesku, u centru Tivta ima nekoliko zelenih povrsina, koje su vremenom pretvorene u djecije prakove, sa razlicitim rekvizitima, u kojima ce se sa Vasa djeca lijepo zabaviti. Osim toga, sigurni smo da ce Vasoj djeci odlicno prijati svakodvevna setnja tivatskom rivom i odmor na klupama tovatske rive i u gradskim parkovima.

Saznaj vise o Tivtu

Priroda

Istorija

Kultura

Turizam

Top 5

Vrijeme

© 2005-2016 Visit Montenegro. All rights reserved. VISIT-MONTENEGRO.com® is private web project. Visit Montenegro is supported by BritishDotCom ltd