Bukiraj savrsen odmor

Tivat Smještaj

Vecina crnogorskih turistickih centara, Evropi i svijetu poznata je po prirodnih ljepotama, karakteristicnoj klimi, geografskim odlikama, ali se zbog sve vecih prohtjeva turista, poslednjih godina dosta cini i po pitanju osavremenjavanja hotelskih kapaciteta i turisticke ponude u cjelini. U vecini gradova na Crnogorskom primorju poslednjih godina izgradjen je ili renoviran veliki dio hotela. Pored Budve ili Herceg Novog, koje turisti najcesce biraju za odmor, poslednjih godina ne zaostaje ni Tivat.

Danas Tivat turistima nudi devet savremenih i lijepo opremljenih hotelskih objekata, koji su ocjenama komisije za standardizaciju i kategorizaciju uglavnom vrednovani sa 2 ili 3 zvjezdice. Tivatski hoteli, pocev od najluksuznijeg „Rojala“ koji posjeduje 4 zvjezdice su i : „Aurora“, „Palma“, „Pine“ i „Vizantija“ koji imaju 3 zvjezdice. Hoteli „Kamelija“, „Mimoza“i „Plavi horizonti“ posjeduju dvije zvjezdice, a pansion „Lovcen Lepetani“ jedini je tivatski objekat sa samo 1 zvjezdicom.

Za goste koji preferiraju idealne uslove boravka i ljetovanja na moru, najadekvatniji je hotel „Rojal“. To je za sada jedini tivatski hotel sa cetiri zvjezdice. Nalazi se na samoj obali mora, i predstavlja osvjezenje turisticke ponude grada. Posjeduje 6 luksuzno opremljenih apartmana, i isto toliko dvokrevetnih soba. Hotel je opremljen luksuznim namjestajem. Osim restorana sa terasom od 50 mjesta, hotel ima i savremni aperitiv bar, klimatizaciju, satelitsku TV…

Ispred hotela se nalazi savremeno uredjena pjescana plaza sa komletnim plaznim mobilijarom, tusevima, kabinama i eko toaletom.

Na samoj obali u Tivtu, nalazi se i hotel „Palma“, kojeg gosti nazivaju „Tivat u malom“. To je prostran i prozracan hotel sa divnim pogledom na tivatski zaliv i ostrvo Sv. Marko. Hotel „Palma“ ima 8 apartmana, sa 270 kreveta. Luksuzne sobe i apartmani su opremljeni klima uredjajima, mini barovima, satelitskom TV. Hotel ima i konferencijsku salu, konobu, aperitiv bar kao i internet centar.

Ako zelite da odsjednete u nekom hotelu koji se ne nalazi u strogom centru Tivta, najbolje je da se uputite ka hotelu „Kamelija“, koji je od centra grada udaljen oko 1,5 km. Hotel „Kamelija“ ima 2 zvjezdice, raspolaze sa 300 lezaja, smjestenih u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Posjeduje restoran, nocni bar, otvoreni bazen za djecu i odrasle kao i terene za kosarku, odbojku i tenis. Ispred hotela „Kamelija“ nalazi se istoimena plaza, koja je opremljena djecijim kao i rekvizitima za sportove na vodi. U okviru hotela „Kamelija“ u dekoru bujnog zelenila, nalaze se i vile hotela, sa 6 apartmana ali i dvokrevetne i trokrevetne sobe kapaciteta 162 lezaja.

Ukoliko se ipak ne zelite mnogo udaljavati od Tivta, predlazemo da svoj odmor provedete u hotelu „Mimoza“, u centru grada. Hotel je okruzen zelenilom, a do najblize plaze ima samo 20 metara. Hotel „Mimoza“ ima 72 sobe sa kupatilima, telefonom i terasom. Hotel ima: divnu ljetnju bastu, restoran, aperitiv bar, snack bar, TV salu, salu za sastanke, salon za zabavu, frizerski salon…

Takodje, u Tivtu se nalazi i jedan broj privatnih hotela koji takodje raspolazu sa luksuzno opremljenim hotelskim sadrzajima, i mogu bas kao i vec pomenuti hoteli da zadovolje zelje savremenih gostiju.

Iako se smatra da je broj smjestanih jedinica namijenjenih izdavanju u privatnom smjestaju mnogo veci, prema zvanicnim podacima u Tivtu danas ima oko 4 000 lezaja u privatnom smjestaju. Tacan podatak nije poznat, ni kada su u pitanju vlasnici privatnih pansiona i kuca koji se bave izdavanjem kapaciteta u domacoj radinosti. Ukoliko vjerujete da Vas odmor moze biti jednako idealan ako umjesto hotelskog izaberete privatni smjestaj, veoma lako cete u Tivtu pronaci takav vid smjestaja. Ako zelite da brzo odlucite gdje boraviti u privatnom smjestaju, podatke mozete potraziti putem interneta. Medjutim, ukoliko ne volite da unaprijed planirate, onda se informisite u Turistickoj organizaciji Tivta, turistickim agencijama, na taksi stajalistima ili u direktnoj komunikaciji sa gradjanima Tivta.

Saznaj vise o Tivtu

Priroda

Istorija

Kultura

Turizam

Top 5

Vrijeme

© 2005-2016 Visit Montenegro. All rights reserved. VISIT-MONTENEGRO.com® is private web project. Visit Montenegro is supported by BritishDotCom ltd