Bukiraj savrsen odmor

Manifestacije i festivali

Izabrerite mjesec

Jun

Budva Music Festival – Budva

Najveci muzicki festival na juznom Jadranu, Pjesma Mediterana, kako ga jos nazivaju pravi je turisticki hit u uvijek dobro posjecenoj Budvi. Tokom nekoliko veceri svojim kompozicijama se publici predstavljaju crnogorski i inostrani izvodjaci. U revijalnom dijelu festival nastupaju najvece zvijezde regiona, a nerijetko i zvijezde evropske muzicke scene poput Gorana Bragovica, Benda Matije Bazar, Boney M i dr.

Festival podvodnog filma – Kotor

Manifestacija sa ciljem upoznavanja crnogorskog podmorja na kojoj se okupljaju renomirani domaci i starni filmski poslenici. Tokom visednevnog programa na projekcijama se prikazuju ljepote podmorskog svijeta, kao i vjestine i smjelost ronilaca. Svake godine brojni su gosti koji program obogacuju svojim ostvarenjima koja nastaju u vodama sirom svjetskih mora i okeana.

Podgoricko kulturno ljeto – Podgorica

Niz kulturnih manifestacija tokom ljetnjih mjeseci u glavnom gradu. Vrijedne pomena su brojne pozorisne predstave na otvorenom, filmske veceri i koncerti na krovu Kulturno-informacionog centra.

Medjunarodni festival plesa – Budva

Godisnja priredba koja okuplja na desetine plesnih skola iz regiona. Takmicenja po uzrastima i disciplinama veoma su popularna i jako posjecena.

© 2005-2016 Visit Montenegro. All rights reserved. VISIT-MONTENEGRO.com® is private web project. Visit Montenegro is supported by BritishDotCom ltd