Bukiraj savrsen odmor

Manifestacije i festivali

Izabrerite mjesec

Februar

Vrela zima u brdima – Kolasin, Zabljak, Niksic, Rozaje, Berane, Cetinje

Izuzetno bogata turisticka manifestacija sa mnostvom kulturno-umjetnickih i zabavnih sadrzaja. Vrela zima u brdima i brojne priredbe koje je cine odigravaju se u gradovima sjeverne Crne Gore, kao i na padinama i skijalistima Durmitora, Bjelasice, Sinjavine… Brojna gostovanja muzickih zvijezda, zurke u najpopularnijim lokalima, sportska desavanja, razni programi, kako u hotelima tako i na otvorenom cine samo dio bogate ponude ove manifestacije.

Dan Svetog Tripuna – Kotor

Rijec je o tradiciji koja potice jos iz IX vijeka. Svecanosti u slavu zastitnika grada Sv.Tripuna, pocinju krajem januara, a zavrsavaju se prvih dana februara. Na lokaciji ispred stare kotorske Katedrade Sv.Tripuna, Bokeljska mornarica najprije izvodi kolo, zatim slijedi misa, te procesija kroz grad. Svecanosti prati i smotra crkvenih horova, gradska muzike, i plesovi folklornih drustava.

Festival mimoze – Herceg Novi, Tivat, Kotor

Manifestacija koja traje preko tri decenije i traje nekoliko nedjelja, danas je glavni dio turisticke ponude Herceg Novog. Brojne feste, veliki djecji i karneval za odrasle, mazoretke, kao i putujuci caravan mimoze samo su neki od segmenata ovog, za Herceg Novi, izuzetnog dogadjaja.

Montenegro Ski Fest – Kolasin

Skijasko takmicenje koje se odvija na padinama Bjelasice.

Kotorski karneval – Kotor

Veliki godisnji karneval sa nizom manifestacija – tradicionalnim maskenbalom, smotrom mazoretki, djecjim karnevalom, promocijom lokalne kuhinje, karnevalskim koncertima itd. Tradicionalne kotorske karnevalske feste najveca su zabavna manifestacija u Crnoj Gori. Kotorski karneval posjeti nekoliko hiljada ljudi. Osim karnevalskih trupa iz Kotora i drugih primorskih i gradova Crne Gore, u Kotorskom karnevalu ucestvuju i mnoge karnevalske grupe iz Evrope i svijeta.

Hercegnovski “Zimski salon” – Herceg Novi

Kao dio Praznika mimoze, hercegnovski i stvaraoci iz okruzenja, okupljaju se u ovom gradu da stvaraju, izlazu i promovisu svoja djela. Likovni umjetnici, vajari, glumci i brojni drugi kulturni poslenici svake godine uzimaju ucesca u ovj manifestaciji koja traje preko 40 godina.

Ex – Yu Fest – Podgorica

Bogat filmski program tokom kojeg se nekoliko dana prikazju ostvarena iz svih republika bivse Jugoslavije.

Bokeljska noc – Tivat

tradicionalna manifestacija ciji je organizator je podruznica Bokeljske mornarice iz Tivta. Manifestacija „Bokeljska“ noc, za Tivcane i njihove goste predstavlja znacajnu festu koja iz godine u godinu nudi raznovrsne sadrzaje: kulturno – umjetnicki program, prezentaciju bokeske kuhinje i sve one sadrzaje kojima je cilj ocuvanje bogate tradicije Boke Kotorske.

© 2005-2016 Visit Montenegro. All rights reserved. VISIT-MONTENEGRO.com® is private web project. Visit Montenegro is supported by BritishDotCom ltd