Bukiraj savrsen odmor

Manifestacije i festivali

Izabrerite mjesec

Novembar

Medjunarodni televizijski festival – Bar

Smotra televizijskih ostvarenja koju posjecuju gotovo sve vece televizijske kuce iz regiona. Svojim ucescem televizije poput RAI, BBC, ZDF, FR3 itd svjedoce o kvalitetu festival na kome se dodjeljuje Grand Prix, kao i nagrade po kategorijama. Svake godine, najzanimljivija je ona u domenu dokumentarnog i ekoloskog filma.

Mojkovacka filmska jesen – Mojkovac

Najvazniji kulturni dogadjaj u mojkovackoj opstini tokom jedne godine. Na ovom mini-festivalu prikazujuse ostvarenja koja su u toku protekle godine imala zapazenu ulogu na domacoj i stranoj filmskoj sceni.

Susreti pod starom maslinom – Bar

Manifestacija koja promovise kulturu i pjesnicko stvaralastvo. Manifestacija Pod starom maslinom traje nekoliko dana, i osim prezentacija knjiga i zbirki poezije djecijih pisaca, program manifestacije karakterisu i likovni te literarni radovi na temu „Maslina, mir, prijateljstvo“. Najvecim dijelom manifestacija se odrzava se u mjestu Mirovica, gdje se nalazi stablo cuvene, preko 2.000 godina stare masline. Poslednjeg dana manifestacije, barski osnovci, kao i pisci, u dvoristima osnovnih skola, sade maslinovo drvo, a kao zelju da se mir i prijateljstvo medju ljudima sire, simbolicno bacaju u more i vijenac napravljen od maslinovog granja.

© 2005-2016 Visit Montenegro. All rights reserved. VISIT-MONTENEGRO.com® is private web project. Visit Montenegro is supported by BritishDotCom ltd