Bukiraj savrsen odmor

Manifestacije i festivali

Izabrerite mjesec

April

Putevima Kralja Nikole – Bar – Bijelo Polje

Poznata po prolasku kroz veliki broj crnogorskih i povremeno italijanskih gradova, ova trka je jedna od onih koja je u programu međunarodne biciklističke organizacije i tradicionalno se vozi svake godine. Ovo je izuzetan događaj od regionalnog karaktera jer se smatra jednom od najjačih trka na Balkanu, te je s toga posjećuju i svi balkanski biciklisti. Vozi se sjeverom Crne Gore jednako kao i Jadranskom obalom, a u jednom momentu takmičari se sele za Italiju gdje u oblasti Pulje nastavljaju takmičenje.

HAPS – Hercegnovske aprilske pozorisne svecanosti – Herceg Novi

Tradicionalni pozorišni događaj koji okuplja mala pozorišta iz regiona. U pocetku u organizaciji Amaterskog  pozorišta iz Herceg-Novog, dogadjaj je prerastao u kultno okupljanje ljubitelja pozorista u Herceg-Novom.

Proljecna maskarada – Budva

Zanimljiva maskarada sa velikim brojem ucesnika svih generacija.

Podgorica – Ultra maraton – Podgorica

Sportska manifestacija u ekstremno zahtjevnoj discipline trcanja na 100km. karakterise je relativno veliki broj ucesnika i to sto se trci 100 krugova oko brda Ljubovic u centru naseg glavnog grada.

Festival mladih muzicara Crne Gore – Kotor

Okuplja ucenike i student muzickih skola i akademija u izuzetno velikom broju. Ovo je najljepsa prilika da se na jednom mjestu vidi ogroman umjetnicki potencijal jedne relativno male evropske drzave.

Muzicki festival “A Tempo” – Podgorica

Svecanost koja promovise klasicnu muziku tokom nekoliko dana u glavnogm crnogorskom gradu. Ucesca uzimaju najbolji crnogorski i inostrani solisti.

Sajam suvenira Crne Gore – Budva

Godisnji sajam-izlozba suvenira sa tematikom Crne Gore u hotelu Tara u Becicima nadomak Budve, rado je posjecen od strane svih turista u zemlji. Siroka ponuda lijepo uradjenih ukrasa i predmeta iz svakodnevne crnogorske kulture pravi je poziv za sve koji zele da ponesu uspomenu na nasu zemlju sa sobom.

© 2005-2016 Visit Montenegro. All rights reserved. VISIT-MONTENEGRO.com® is private web project. Visit Montenegro is supported by BritishDotCom ltd