Bukiraj savrsen odmor

Manifestacije i festivali

Izabrerite mjesec

Decembar

Maslinijada – Bar

Maslinijada je nastala kao zamisao manifestacije koja bi trebala da predstavlja smotru proizvoda koje se dobijaju od ploda vocne autohtone vrste masline. Manifestacija „Maslinijada se u decembru i znacajna je po tome, jer posjetioci i turisti mogu uzivati gledajuci ali i degustirajuci masline, barsko maslinovo ulje, agrume, mandarine, pomorandze i druge proizvode tipicne za primorski predio, a posebno za podrucje koje obuhvata opstina Bar. Uz kulturno zabavni program, Maslinijadu dopunjava i izlozba tradicionalnih narodnih nosnji koje su se nekada odjevane u Baru i njegovoj okolini.

Zimski dani muzike – Herceg Novi

Muzicki festival ozbiljne muzike na kome ucestvuju solisti i orkestri iz regiona.

Decembarski dani kulture Podgorica

Jedna od najbitnijih kulturnih manifestacija u glavnom gradu. Tokom par nedjelja organizuju se brojne promocije, likovne izlozbe, koncerti i dramske priredbe.

DEUS – Decembarska umjetnicka scena – Podgorica

Serija kulturnih desavanja sa velikim brojem posjetilaca. Ukljucuje uglavnom pozorisne i muzicke spektakle koje priredjuju umjetnici iz reublike i zemalja okruzenja.

Dani vina i ukljeve – Virpazar

Tradicionalna manifestacija sa ciljem promocije domaceg vinogradarstva, nacionalne kuhinje i kulturnih vrijednosti crmnickog i virpazarskog kraja. Visednevni program ukljucuje brojne degustacije, dodjelu godisnjih nagrada za kvalitet vina, kao i bogat kulturno-umjetnicki program u nesvakidasnjem ambijentu Skadarskog  jezera.

Docek Nove godine – Budva, Kotor …

Na kraju svake godine,  u reziji opstinskih turistickih organizacija, na gradskim trgovima organizuje se svecani docek Nove godine. Dugu tradiciju ovakvih svecanosti imaju Budva i Kotor gdje je zagarantovan vrhunski provod uz zvijezde domace i strane estrade. Svecanost pocinju 31. decembra, a okoncavaju se 2. januara.

© 2005-2016 Visit Montenegro. All rights reserved. VISIT-MONTENEGRO.com® is private web project. Visit Montenegro is supported by BritishDotCom ltd