Bukiraj savrsen odmor

Herceg Novi Rekreacija

Osim sto na veoma originalan i gostoprimljiv nacin docekuju turiste, Novljani se vjesto trude da organizuju i mnogobrojne aktivnosti koje sluze rekreaciji.

Vec godinama turisti koji boravak na moru ne mogu zamisliti bez dodatne rekreacije, a da to nije samo odmor na plazi, kupanje u cistoj vodi Jadranskog mora ili osvjezenje u hotelskom bazenu uz nezaobilaznu masazu, traze staze za rekreaciju, kojih je vjerujte nam na rijec Herceg Novi prepun.

Prva rekreaciona zona na koju ce Vas uputiti mjestani ili ljubitelji sporta i zdravog zivota, nalazi se u hercegnovskom zaledju na nadmorskoj visini od 275 do 281 m. To mjesto se zove Kotobilj i do njega stizete pjesaceci markiranom stazom, za nekih 30 minuta. Tamo Vas cekaju crnogoricna suma i mnogobrojne vrste ljekovitog bilja. Uputite li se istocno od grada, za 35 do 45 minuta hoda mozete stici i do prekrasnog parka Savinska dubrava, smjestenog u mjestu Meljine. Park je bogat cempresovom, borovom, kestenovom, grabovom i hrastovom sumom. Takodje, mozete se odmarati i na nekoliko vidikovaca.

Do planine Orjen, odnosno tacke Vrbanja dolazite iz Herceg Novog asfaltnim putem, za 45 minuta hoda. Rekreativna staza adekvatno je markirana, jer je cesto koriste hercegnovski planinari.

Ukoliko ne zelite da se previse udaljavate iz grada ili vam je godisnji odmor, dovoljna rekreacija, savjetujemo da se ipak prosetate makar dijelom staze duge 6 kilometara, odnosno setalistem Pet Danica, koja se pruza uz samo more na potezu izmedju Igala i Meljina.

Za tradicionaliste koji jedinu rekreaciju vide u suncanju i kupanju, tu su mnogobrojne plaze u blizoj i daljoj okolini Herceg Novog. Do njih cete najlaske stici turistickim taksi brodicima ili barkama, sopstvenim automobilom, mnogobrojnim taksi-kombijima ili auto-taksijem. Za one koje ne drzi mjesto, koji vole avaturu i nepoznata mjesta, kojima udaljenost nije prepreka, osim posjete plazama, predlazemo izlete do uvala, rtova, ostrva ili obilazak nekog drugog primorskog mjesta. Ukoliko tokom dana zelite predahnuti od raznih izazova i malo bolje upoznati grad prosetajte hercegnovskim trgovima Nikole Djurkovica, Belavista ili Marsala Tita.

Posto Herceg Novi zovu i gradom cvijeca, da taj naziv nije nastao slucajno potvrdice Vam brojni parkovi sa bujnim zelenilom i raznobojnim cvijecem, u kojima mozete odmarati, citati neku interesantnu knjigu, ili ukoliko imate djecu pustiti ih da se nesmetano i bezbrizno igraju. Herceg Novi je i grad sporta. Pored tradicionalnih sportova vaterpola i jedrenja, razvijeni su i tenis, kosarka, mali fudbal, bocanje, pa i ronjenje. Nekoliko ronilackih klubova bavi se profesionalno ronjenjem i skoro svakodnevno organizuju ronilacke izlete za grupe polaznika ili pojedince. Program sadrzi: standardizovane ronilacke kurseve, podvodno snimanje, iznajmljivanje i servisiranje opreme, kao i safari i nocno ronjenje te ronilacke izlete, a nerijetko i organizovanje ronilackih kampova.

Saznaj vise o Herceg Novom

Priroda

Istorija

Kultura

Turizam

Top 5

Vrijeme

© 2005-2016 Visit Montenegro. All rights reserved. VISIT-MONTENEGRO.com® is private web project. Visit Montenegro is supported by BritishDotCom ltd