Bukiraj savrsen odmor

Kotor Turizam

Kada je u pitanju plazni turizam, Kotor se u tom smislu nema bas cime pohvaliti. S obzirom da je prevashodno grad izuzetne kulturne vrijednosti, u tom prvacu se vjekovima i razvijao. Gotovo da je broj pjesecanih plaza sveden na minimum. Kulturno – istorijski grad Kotor, raspolaze sa nekoliko kamenitih plaza, uglavnom ispred hotela. Na njima su uredno u dva-tri reda postavljeni suncobrani sa lazaljkama. Ljeta su topla i suva, a zime blage i vlazne. Prosjecna godisnja temperatura ne prelazi 15,2 stepena Celzijusovih. 213 dana u godini je bez vjetra, a kupalisna sezona traje 144 dana u godini. Dvije pjescane plaze, veoma malih kapaciteta, nalaze se u mjestima Orahovac i Ljuta, i nekoliko kilometara su udaljene od centra grada, pravcem ka Risnu.

Nerijetka slika su i manji kafei smjesteni uz kamenitu obalu ili pored donjeg dijela puta u Kotoru, na kojima se osim ljetnjeg okrepljenja u vidu raznih sokova, pica ili drugih napitaka, posjetiocima nude i suncobrani i lezaljke za odmor i suncanje, te kupanje u moru Bokokotorskog zaliva.

Ukoliko vas priroda i sami Kotor toliko ocaraju, da ne postoji razlog da ljetnji odmor provedete u nekom drugom gradu na Crnogorskom primorju, onda smo ubijedjeni da cete se snaci i kada je kupanje i suncanjeu pitanju. Uostalom, skoro da ce vam svaki posjetilac ili gost Kotora lako potvrditi, da je nacin za osvjezenje od ljetnjih vrucina jednostavan cak i u Kotoru, koji gotovo da i nema pjeskovitih plaza. Zapravo, ako vam je uzivanje i relaskiranje u moru najbitnije, onda se moze reci da je Kotor sa svojom kamenitom obalom – umjesto pravih plaza -idealno mjesto za Vas. Slijedite li ovo nase kratko pravilo lako cete se odmoriti, evo kako cete to izvesti: ponesite veci peskir, pronadjite bilo koji dio glatke kamene obale, malo sjednite, 1-2 min., se pripremajte, uskocite u vodu, lijepo otplivajte, vratite se natrag, isusite se, i nakon toga gledajte u daleku plavu obalu, sa mjesta odakle vam zamor drugih kupaca zasigurno nece remetiti mir o kojem ste u svojim velikim gradovima, iz kojih dolazite, oduvijek sanjali.

Saznaj vise o Kotoru

Priroda

Istorija

Kultura

Turizam

Top 5

Vrijeme

© 2005-2016 Visit Montenegro. All rights reserved. VISIT-MONTENEGRO.com® is private web project. Visit Montenegro is supported by BritishDotCom ltd