Bukiraj savrsen odmor

Podgorica Sport

Podgorički sportski život počiva na sportskom društvu Budućnost. Sa osmodecenijskom tradicijom, Budućnost prerasta u simbol grada. Fudbalski, rukometaški, košarkaški i karate klub najuspješniji su ambasadori grada u svijetu. Na stadionu pod Goricom nedavno je gostovao nekdašnji šampion Španije fudbalski klub Deportivo La Coruna. Rast i napredak kluba prati i izgradnja savremenog stadiona, koji će imati kapacitet od oko 20.000 sjedišta, i koji sam po sebi prerasta u poslovni centar. Rukometašice Budućnosti osvjajačice su prošlogodišnjeg Kupa kupova. Pobjeda protiv mađarskog Đera poslednji je u nizu evropskih uspjeha ovog kluba koji u proteklih petnaestak godina predstvalja strah i trepet ne samo na Balkanu već i u čitavoj Evropi. U sportskom centru Morača na svakoj utakmici ovoga kluba pokupi se oko 5 hiljada navijača što je jedna od najboljih posjeta u Evropi. U goste košarkaškom klubu dolaze i dolazili su evropski šampioni poput Panatinaikosa, Reala, Cibone i Partizana.

Karate klub Budućnost, najuspješniji je, jer gotovo ne postoji međunarodno takmičenje sa koga se ne vraćaju sa trofejom.

Saznaj više o Podgorici

Priroda

Istorija

Kultura

Turizam

Top 5

Vrijeme

© 2005-2016 Visit Montenegro. All rights reserved. VISIT-MONTENEGRO.com® is private web project. Visit Montenegro is supported by BritishDotCom ltd