Bukiraj savrsen odmor

Most na Djurdjevica Tari

Građen između 1937. i 1940. godine, most na Đurđevića Tari (ili jednostavno Most na Tari), predstavlja jednu od najposećenijih atrakcija u Crnoj Gori. Stotine autobusa sa hiljadama turista svake godine dolaze u posjetu toj čudesnoj kombinaciji prirode i arhitekture / gradjevinarstva.

Kod mosta, postoje restorani gde se možete opustiti i uživati u jedinstvenom pogledu. Isto tako, ne zaboravite da pored fotografija, kupite neki od brojnih suvenira (od magneta, šolja, dekorativnih ploča, ručno napravljenih tepiha, majici, itd).

172 metara iznad rijeke Tare, ovaj most u vrijeme kada je bio završen, predstavljao je najveći Saobraćajni betonski most u Evropi. Most na Tari je uvijek bio velika inspiracija mnogim umjetnicima, i njegovoj veličanstvenoj ljepoti su se divili čak i renomirani svjetski arhitekti i inženjeri. Tome u prilog ide i cinjenica da je uvrsten u listu 10 najljepsih mostova na planeti.

U blizini mosta, nalaze se mnoga mjesta koja trebate posjetiti, ali svakako za one koji vole pravu avanturu, preporučujemo rafting na Tari.

Za vidjeti

  • Tara River Rafting
  • Banji Jumping

Zabljak

Dec15 07:08
  1. Humidity 94%
  2. Pressure 1031
  3. Winds 2.88mph
now
-5℃

Djurdjevica Tara Ture

Visiting Djurdjevica Tara Bridge?
Vidite nas korisne brosure i knjige.

Kako stici u Djurdjevica Tara Bridge?

Obliznji aerodromi

Transport

Putujete iz Dubrovnika za Djurdjevica Tara Bridge?
Vidite nas Iz Dubrovnika za Crnu Goru vodic.

© 2005-2016 Visit Montenegro. All rights reserved. VISIT-MONTENEGRO.com® is private web project. Visit Montenegro is supported by BritishDotCom ltd